September 11, 2013

Se on kevät nyt!

Heippa kaikki ihanat pitkästä aikaa!
 
Tosiaan viime viikolla ei ollut kiinnostusta, intoa tulla tänne kirjottelemaan. Parina päivänä avasin tän bloggerin ja et nyt kirjotan jotain, mut sit pää löi tyhjää enkä saanut yhtään sanaa aikaseks näpyteltyä.. Joten jos nyt uusi yritys. Tässä puolentoista viikon aikana onkin ehtinyt tapahtua vaikka mitä.

Täällä on nyt virallisesti kevät, jes! Ja sen huomaa siinä, ettei sada enää ihan joka päivä (lähes joka toinen kylläkin...) ja ilma on muuttunut paljon lämpösemmäksi. Aamutkin on jo lämpösiä, viikko sitte oli aamusin jotain 6-8 lämpöö, mut tänä aamuna auton mittari näytti 16 (!!) ja huom tää päivä oli pilvinen, ni paljokohan sitte on jos on aurinkoinen päivä, kohoaisko lähemmäs kahtakymppii ?

Viikko sitte keskiviikkona alotin käymää salilla. Ahh se tunne ku juoksee juoksumatolla ja saa kuntoilla, vähä vaihteluu syömiselle haha. Muutenkin mun on jo aika alkaa treenaamaa tulevaa etelä-saaren reissuu varten, joka on marraskuun lopussa, koska siellä on luvassa paljon kuntoilua mm. vaellusta, kajakointia ja pyöräilyä, ja ne kilometrit ei ollu kovin vähäisiä mitä siinä lapussa oli, mikä saatiin siitä reissusta.

Torstaina päästiin poikkeuksellisesti koulusta jo 12.15, koska yksi opettaja oli kuollut edeltävänä sunnuntaina, niin opettajilla oli sitten joku muistotilaisuus. Mentiin sitte Laetitian kanssa kaatosateessa märkinä pizzalle, tän jälkee käytii vähä kaupoil ja mä ostin mm. kaulaliinan koska oli niin kylmä ja cold kiwin tääl; tääl on kahta eri kiwi lajiketta cold and green. Musta noi cold kiwit on parempii :3 Sitte näiden pikku shoppailujen jälkeen vihdoin salille, haha kivasti mahat täynnä pizzasta. Sieltä kolmeksi koulubussiin ja kotia. Tääl on niin tyhmää ku ei oo julkisii vaa ainoo mil bussil pääset kotii on koulubussi joka lähtee kello kolme.

ehkä nerokkain idea ikinä, koska tost pystyy niin hyvin kokeilla onks hyvä ponkku :D


Perjantaina koulun jälkeen mentiin Laetitian ja Lean kans bake houseen kaakaoille. Sieltä sitte salille taas kuntoileen ja salin jälkeen lähettiin leffaa. Mentiin siis kattoon 'The way way back'. Toi leffa oli ihan hyvä, mut aika surullinen. Siin oli niiku yks poika jonka vanhemmat oli eronnu ja sen äidil oli uus miesystävä ja ne vanhemmat vaa ryyppäs joka ilta ja toi poika ei tullu yhtää sen uuden miesystävänkaa toimee ja se vaa meni omii menojaa ja sai työn läheisestä vesipuistosta , eikä se perhe ees tiennyt siitä mitään.. Ton leffa aikana tajus kuinka onnekas oon ku mulla on Suomessa ihana rakastava perhe, Love you! Mut mä kyl ymmärsin suht hyvin mitä siin leffas puhuttiin, vaikka sehän oli vain englanniksi, ja ne puhu tosi nopeesti.

nam, parhait pipareit ikin:3

Launtain vietin taas Laetitian kans. Menin aluks vaan niille ja mentiin kattelee niiden farmii, jos oli lampait ja kanoi ja sit joitaa eläimii joiden nimee en tiedä, näyttää vuohelle, muttei omista sarvia ja se tuottaa maitoa muttei ole lehmä XD Sit vähä myöhemmin lähettiin käymään käveleen meren läheisyyteen lähelle marinaa. Laen isä vei meidät sinne ja meni itse siksi aikaan laittaan venettään marinaan.
Ahh ne maisemat kun päästiin sinne ylös. Siellä oli siis sellainen kävelylenkki, jossa piti ensin nousta ylös 'vuorelle' ja sieltä päältä sai valita minne menee. Me mentiin aluksi näköala paikalle. Ja ne maisemat oli oikeesti niin upeet. Ja aurinko suosi meitä, sininen meri, vastapäätä ihana kumpuilema maa... Muutamien kuvien räpsyjen jälkeen ja vaan niiden ihanien maisemien nauttimisen jälkeen mentiin takas sinne ylä paikalle ja valittiin seuraavaks määränpääks biitsi. Sinne sit laskeuduttiin sellasta mutkikasta polkua pitkin. Jälleen ihanat maisemat, paitsi höh ehittiin olla siel vaa korkeintaan 5min jonka jälkeen oli taas pakko lähteä kapuamaan ylös koska oltiin sovittu että miitataan siellä marinalla 16.00 ja meillähän oli about 20 min aikaa olla siellä. Se matka oli about ainaki 2km pelkkää ylämäkee jota seuras alamäki ja jälleen ylämäki jne. ei yhtään tasasta suoraa tietä, joka teki siit matkasta viel rankemman plus se päivä oli tosi lämmin varmaan aineki 18'C ja mulla oli päällä pitkät housut eli farkut, pitkähihanen paita ja kaulassa paksu, lämmin kaulaliina + kamera ja olalla vielä kaiken lisäks painava olkalaukku.. huhhuh oli aika ihana tunne sen matkan jälkeen lösähtää auton penkille istumaan.
Oli taas niin ihana päivä! :)


XD yks kanaemo täs

nii haluisko kertoo mitä eläimii nää on XD

rakkaus maisema♥







Sunnuntaina mentiin yhen rotari miehen, Chrishin kans Whangareihin kattoon rugbyy. Toi oli mun eka rugby peli mut mä kyl tykkäsin siitä.Chris selitti mulle niitä sääntöjä, mutta puolet meni varmaan ohi, mut kyl mä sen pää pointin ymmärsin siitä pelistä eli pallo pitää saada toiseen päähän haha. Pelissä pelasi Northland vs. Wellington. Ja noista tää Northland on siis tää mun alue, mutta me hävittiin höh. Pelin jälkeen mentiin sinne alas nurmelle ja menin parin hiestä märän pelaajan kans kuvaa haha.Kotimatkal haettii fish&chips ja Chris osti mulle jonkun friteeratun simpukan(?), koska se on kuulemma uus-seelanti laista ni mun kuulu kuulemma maistaa sitä. No siinähän maistoin ja eka haukku oli ihan ok, mut tokal meinasin oksentaa ne ulos.. heheh se maistu ihan kalan sisälmyksille ja se oli sellast tosi outoo mustaa mönjää. No oonpahan ainaki maistanu sitä.
Chris sano et oon nyt oikeen ku real kiwit, koska mentiin kattoo rugbyy ja pelin jälkeen hakee take away fish&chips ja syötiin ne autossa :D





Maanantaina mul oli rotari esitelmä, eli se missä kerrotaan itsestään. Kerroin mm. perheestä, harrastuksista, koulusta, ja suomen vuoden ajoista.. Ja lopuks annoin niiden kysellä. Toi koko homma minkä seisoskelin siellä edessä muiden katseltavana (XD) kesti yhteensä jopa 20 minsaa, olin ihan varma et mul menee just ja just 5 min ku luen sen läpi, mut onneks kesti vähä kauemmin. Ja ne kaikki oli kiinnostuneita Suomen koulusta ja niitä ihmetytti että meillä on vaan yks rakennus ku täällä joka luokal on tyyliin oma... Toi meni kuitenkin ihan hyvin mun mielestä ja ne kaikki kehui sitä :)

Eilen ja tänään ei sit oo tapahtunu mitää ihmeempiä, vaa kouluu ja salii ja eilen zumbaa :)
Ja arvatkaapa mitä, mä sain tietää et täällä kin on koeviikko.. ja sehän on jo ens viikolla :/ Mul on neljä koetta: Matikka, josta en oo tajunnu koskaa mitää ja meil on nyt ollu viikon putkee joka tunnil semmonen harjotuskoe minkä se ope on kuitenkin aina korjannu ja arvatkaapa kuinka hyvin mul on menny ? No hups, kaikist tullu hylätty... No mut ei sitä vaa voi osata ku yks tehtävän anto on sivun pituinen matikkasanastollinen enkku sepostus. Sitte Drama, business mut se ope kyl sano ettei mun tarvi tehä sitä koetta jos en taho, koska vaihteeks bisness sanastoa enkuksi, mut mun pitää kuitenki mennä istuun sinne luokkaan.. Ja neljäs on photography, missä kuulemma otetaan kuvia ja tulostellaan niitä.
Yritän väsäillä tost koulust muutenki jonkulaisen postauksen, ni saatte kuulla mitä mun arkipäiviin normaalisti sisältyy.

Ps. Mitä siel Haminas oikee tapahtuu? Mä en ainakaa taho vaihtaa kouluu minnee amiksen tiloihin!!! Joten kaikki sinne puolustus tilaisuutee, mäki tulisin samantien jos oisin siellä ja se ois mahollista!

4 comments:

  1. Mä ainakii aijon mennä sinne tilaisuutee ku en haluu amiksen tiloihi....Mut jotenkii tuntuu et nyt ois parempaa päin menos (: vissii ainakii poitsila ja vilniemi lakkautetaa mut meijän koulun kohtalo ei oo kait viel selvil....Mut tääl on aika samanlaisii ilmoi: aamul jotaa 8 astetta ja iltapäiväl ehkä jotaa 15-20 astetta :)) +koht koeviikko!! ): ja hei älä välitä tost matikast, itte en tajuu fysiikast mitää :D ja jos juntsalt kysyy jotaa ni se vaa nauraa :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa no hyvä! hahahaa onks teil juntsa, se on kyl niin paras! :D Ja heei ei se koeviikko niin paha oo :)

      Delete
  2. Ite oon lähös kans vaihtoon Haminast, mutta YFU:n kautta Saksaan ens vuonna ja todellakin aion mennä tonne tilaisuuteen! Ellen nuku ohi tai jotain :D

    FY1 menossa muuten, menee kiitettävästi aikaa itseopiskeluun koska kiva opettaja "eeh, ilmeisesti se menis sitten näin..." ja mitää järkevää ei siel tehdä. :D Oottelen "innolla" vaihtovuoden opiskelua kun en kumminkaan tajuu mistään aineesta mitään koska kaikki on saksaksi :-----D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei mahtavaa et säki lähet vaihtoo! Hei jos sul on mitää kysyttävää vaihtovuotee liittyen ni mulle voit laittaa meilii: empsuli.n@gmail.com :)
      Jajoo alku voi olla vähän haastavaa ymmärtää, mut kyl se sit siintä lähtee sujumaan.

      Delete