April 9, 2014

Tongariro Crossing

Hei nyt vähä hävettää kirjottaa tää postaus mikä on ajalta helmikuu... Mutta haluun jakaa nää kuvat tänne teidän iloks kumminki ni teempä sen nyt ku vihdoin on siihen aikaa.

Eli rotary trip #2 Tongariro Crossing

Tää on Uuen-Seelannin top 10 must go place ja meil oli sinne rotari trippi yhes muiden vaihtareiden kans. Tosin meit ei ollu ku kuus vaihtarii siel viidestätoista, hehe muut ei vissii oikee kävelyst tykkää.
Kuitenki tää oli viikonlopun mittanen reissu keskelle pohjoissaarta tulivuorille. Ekana päivää mentii vaeltaa to Mount Ruapehu ja voin sanoo et se oli mun elämän yks kamalimmist ja vaarallisimmist päivistä. Käveltii siel vuorilla ja se oli sellast kivikkoo ja ne kivet vaa luisu jalkojen alt kävelles ja se oli oikeest aika vaarallista ku jos sun yläpuolel kävelee joku ja luisuttaa isot kivenlohkareet sun niskaa... Ja lähes kaikki mitä nähtii oli kiviii,kivii ja viel vähä lisää kivii.. paitsi olihan siel yks harmaansininen järviki haha. Alas tulo sielt vuorelt oli suoraansanottuna vituttavaa, mä olin niin ärsyyntyny (ja en ollu ainut) ja mul oli kauheen painava reppu seläs ja se ilma oli varmaa +30 eli so hot, itkin siis melkee sielt alas kävelles, mut sieltä selvittiin ehjänä takas.

Seuraavan päivän oli se varsinainen hiking eli tongariro crossing. 19,4 km hiking tulivuorilla, ihan mahtava kokemus. Tälläst ei ihan jokanen ihminen pääse kokemaan. Tosin meijän suruks se päivä oli tosi sumunen eikä oikee nähty mitää, mut aina välillä ku ne pilvet vähä väisty ni nähtii jotaki. Ainii ja siel ylhääl oli ihan kauhee tuuli, siis melkee lähit sen tuulen mukaa oikeestaa meijän reput vähä lähtikii ku pysähettii ottaa kuvii, mut juostii ne sit kiinni ja eteenpäin oli aika haastavaa kävellä + se hiekka lens sen tuulen mukana ni et oikein pystyn pitää silmii auki ja se naarmutti jalkoi... Kuus ja puol tuntii vietettii kävellessä tuolla volcanolla, voitte vaa kuvitella kuinka väsyneitä kaikki oltiin ton päivän jälkeen. Mut kuitenki ihan huippu kokemus!

Meijän porukka - Chile, Argentina, Finland, France, Germany, Austria..





 ..alkumatkan hissittelyy, täs vaihees viel hymyilytti..

 ..löysin kodin, LUNTA keskellä kesää..




 ..tää näkymä 8)..
 ..rankkaa hommaa..

..Tää harmaansininen järvi oli niiku koko sen päivän kävelymatkan idea..


..Pakollinen suomenlippukuva määränpäässä huipulla..

 ..Tulivuorenpurkaus - so cool!..



 ..Siel ne ihmiset kävelee mäkee ylös..
..Tavattii joku random poika chilestä ja se tahto meijän lippukuvaa..
 ..Go New Zealand..
 .."Mä kosketan taivasta".. hienot näkymät hei..
 ..mun pikku pingviini..


..tsekatkaa tää mesta..

 ..kolme tuntii kävelty, viel yli puolet eessä..

 ..ahh so cool..

 ..vihdoin nähtii ne järvet mitkä näät joka tongariro crossing esitteessä..

 ..innoissaa oleva suomalais neiti..

 ..DONE - selvisin hengissä, vielä jaksaa hymyillä..
 ..bongattii tää majatalon seinästä, Go Rotary + YAY FINLAND..
 ..Suomi bongattu again..
 ..meijän vuoro jättää meistä muisto majatalon seinää..
 ..oon kyl niin lahjakas piirtäjä, not..
 ..meijän taideteokset..
 ..kotimatkalla pysähtyminen in Lake Taupo..


 ..ja Huka Falls..

..my Auckland mom and sister♥.

2 comments:

  1. OMG! Hei Emilia! En tiiä muistakko mua oikeen enää (Miina). Mäkin tein tangariro crossingin! Hei meilaatko mulle ja kerro miten menee! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori hei en oo huoman tat aikasemmin ku koneel ei paljo aikaa oo oleskella.. mut mita tykkasit tost kavelyst? Toivottavast sulle sattu vaha parempi saa et naittekii niit maisemii haha.
      Mut joo mapa laitan meilia (hopefully I'll still remember tomorrow)

      Delete