May 18, 2013

Kerikeri

Ei mennykkään kun muutama päivä siitä kun vihjailin tietäväni kaupungin. Sain siis sähköpostia mun counsellorilta eli se ihminen joka pitää musta huolta siellä ja se laitto aika pitkän viestin ja kerto että oon menossa Kerikeriin. Kerikeri on sellanen pieni kaupunki/kylä Northlandissa eli Uuden Seelannin pohjoisosassa. Siellä on Uuden Seelannin vanhimpia taloja ja se on muutenkin aika historiallinen paikka; siellä on paljon Maoreita ja niiden kulttuuria. Se on lähellä Bay of Islandsia ja merenrantaa. Bay of Islands on siis sellasta ihanaa ja kaunista merenranta seutua. Kerikeristä on noin kolmen tunnin ajomatka Uuden Seelannin isoimpaan kaupunkiin Aucklandiin.  
Sitte se mun counsellor kerto et kun mä meen sinne keskitalvella niin sillon siellä on n. 10-18 C lämpöö ja kesällä siellä on n. 20-25 C.  Lämpötila vaikuttaa just sopivalle; ei oo inhottavaa kylmää talvea, eikä myöskään super kuumaa kesää haha.
Sit sain myös tietää minne kouluun meen. Meen siis Kerikeri High Schooliin. Se on kansainvälinen koulu ja siellä on n. 1500 oppilasta joista n. 45 on ulkomaalasia. Vähän isompi ku mun nykynen lukio jossa on about 300? oppilasta :D Mutta tuolla on siis luokat 7 - 13. Ja tuolla Kerikeri High Schoolissa on käytössä koulupuvut ja muutenkin aika tiukkoja sääntöjä pukeutumisen suhteen esim. ei sais pitää isoja korvakoruja ja lävistykset naama alueella on kielletty.
Siellä koulussa on aineissa paljon valinnanvaraa ja joissain jaksoissa on mahollista ottaa esim. surffausta tai purjehdusta. Purjehdus on Uudessa Seelannissa tosi yleistä ja suosittua. Ja must ihan huippu kivaa et on mahollisuus päässä koulun kautta surffaamaan, nimittäin mun toiveissa on aina ollu päästä kokeilemaan surffausta ja ens vuonna se taitaa vihdoin toteutua jes! Teen vaikka noista aineista sieltä Uudesta Seelannista käsin postauksen, kun mulla on niistä vähän enemmän sitte tietoa. Ja yhen videon perusteella minkä bongasin ton koulun sivuilta niin siinä sanottiin et koulua ois vaan neljä päivää viikossa ja perjantai on aina sellanen joku laji päivä, millon just vaikka surffataan tai vaikka golffataan. Paitsi et tollon jos sul on toi ohjelma koulussa ni sun pitäis olla jollakii academic class:illa, voi kumpa mä pääsisin tollaselle luokalle! :)
Sain myös vähän tietoa mun ekasta hostperheestä jossa vietän ekat neljä kuukautta. Siinä perheessä mulla on samanikänen veli kun mä, mikä on just kiva et on samanikänen ni sen avulla saa varmaan kavereita. Sen hostäidin pitäs kuulemma laittaa mulle lähi aikoina sähköpostia, ni saisin vähän lisää tietoa siitä perheestä ja että missä päin Kerikeriä ne asuu yms. Siitä tuun siis kertomaan sitte lisää kun saan sen sähkärin :)

Noi kaikki kuvat on sitte ihan vaan googlesta. Mä niin ootan et pääsen jakamaan tänne blogiin mun oma ottamia kuvia Uudesta Seelannista, ettei tarvis enää otella noita googlen kuvia.. No siihenkään ei oo enää pitkä aika;) Tästä päivästä on nimittäin tasan 2kk eli 60 päivää lähtöön. Nää kaks kuukautta menee varmasti aika nopeeta eli kohtahan sitä ollaan jo lähdössä. Lähtö tuntuu taas niin paljon todellisemmalta kun sai tietää minne päin on menossa ja että mulla on klubi eli Kerikeri Rotary Club ja yks perhe jo tiedossa jee!


-Emilia

8 comments:

  1. kerikerii !! <3 voi että oon onnellinen siun puolesta, toi on niin ihanan olonen paikka ja toi koulu vaikuttaa ihan huipulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi miustkii toi vaikuttaa ihanalle, kiitti essi♥ Saatii kyl molemmat ihana paikka viettää vuosi! :)

      Delete
  2. Ihanan lämmintä talvallakin (: En malta oottaa kun alat kirjoittelemaan tesktiä sieltä nz:täkin, kun en itse oikein tiedä siitä mitään niin ois tosi kiva nähdä/kuulla minkälaista siellä on (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niimpä saan unohtaa Suomen kylmän talven vuodeksi, ihanaa! Ja kiva kuulla, mieki oottelen innolla että pääsen kirjottelee sieltä käsin teille! :)

      Delete
  3. Voi muru, kuulostaa iha sika kivalt!! <3 Sit ku opettelet sitä surffaust ni lähtää sen siun vaihtarivuoden jälkee johonki matkalle lämpösee ni saat opettaa minuuki! ;) Alan vast nyt sisäistää et lähet oikedsti koht VUODEKS pois, tulee ihan järkyttävä ikävä :( Mut uskon ja toivon et tost vuodest tulee niit siun elämän parhait!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. voi ei miehää ihan herkistyin :3 mut hihi mieki oon ihan innoissaa koska toi vaikuttaa niin kivalle! 8) jajoo toi matka kuulostaa hyvälle;) sitä käyääkii seuraavaks suunnittelee!:D ihanaa kiitti saana mä aion kyl ottaa tost vuodest kaiken irti ja ehkä vähä enemmänkii, kerranhan se koetaa! :) ikävä kyl tulee :( <3

      Delete
  4. Ihana blogi! Jään seuraamaan ja odotan innolla postauksia Uudesta-Seelannista, näyttää niin ihanalta paikalta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos ja kiva kuulla! liity toki ihmees lukijaksi;)

      Delete