May 31, 2013

information and finnish food

Sain tällä viikolla mun guarantee formin (eli semmonen kasa kaikkii papereita joista löytyy ties millasta tietoa) Uudesta Seelannista. Siinä oli mm. mun NZ piiriltä lappusii missä oli tietoa siitä piiristä, mitä mun tulisi tehä siellä ja vähän Uuden Seelannin lämpötiloista haha! Ja siinä luki just se että Uudessa Seelannissa pitää olla just se vuosi eikä silleen kun muilla järjestöillä usein 10-11 kuukautta ni mie saanki oleilla lähes koko 12kk jee! Ja sitte siinä oli semmonen lista riskejä sisältävistä eri urheilulajeista ja että vanhemipien tulisi raksittaa sellaset lajit mitä ei haluu lapsensa kokeilevan.. mut me sitte äitin kanssa puhuttiin noista ja se sano et se ei haluis kieltää multa mitää et kuhan käytän omii avoi et mitä on järkevää tehä ni se käy sillee. Siin listal oli mm. Benji hyppy ja koskenlasku, mitkä ois kyl molemmat älyttömän upeeta kokea!
Sitte niissä lappusissa oli et  mitä kaikkee piiri järjestää ja sit marras-joulukuussa on mahollista lähtee etelä-saaren reissulle mikä maksaa kyl eriksee, mut mä aion mennä sinne! Koska mikä ois parempi tapa tutustuu oman piirin vaihtareihin ku lähtemäl niitten kans reissuun reiluks pariks viikoks!? Vaihtarit on kuitenki aina niin saman henkisii, ku ne on käyny kaikki samat asiat läpi ni niiden kans varmast ystävystyy paljon helpommin kun muihin.
Ja sitte ku menee uutee perheeseen suositellaan käymään ekana iltana 'ekan illan kysymykset' läpi, jotka liittyy tavallisee perhe elämään ja niihin sääntöihin. Ihan vaikka esimerkkinä et 'Miksi haluatte minun kutsuvani teitä? Äidiksi, isäksi vai etunimillä?' Kulttuurishokista oli myös tietoa ja et siihen pitää osata varautua ja mitä tehdä kun se iskee yms.

Sain myös tietää ykkös ja kakkos perheen host vanhempien nimet ja osotteet. Ja menin tietenkii heti google mapsist kattomaa et millaset talot, noh kumpaakaan ei päässy näkemään tiekuvina mutta ilmasta näin kuitenki että missäpäin Kerikeriä ne ovat. Ja arvatkaa kuka saa viettää NZ kesää merenrannalla!? No jep minäpä tietysti, mun toka perhe asuu siis ihan merenrannalla! Wuhuu ja oon siellä just sen kesä ajan ainaki suunnillee koska jos se on mun tokaperhe ni sinne joulun paikkeille se menee 8) Musta on vaan jotenki niin vaikee kuvitella joulun olevan kesällä lämmössä haha! Ykkös perheen pitäs muuten laittaa mulle 'pian' viestiä, mutta ajattelin että jos niistä ei kuulu mitään ens viikkoon mennessä ni sitte laitan niille ite :)
sori tällänen viime päivänen random kuva tänne, muttei ollu oike mitää aiheesee sopivaa:D
Viidenkympin raja meni päivissä jo rikki eli täst päivästä on 47 päivää lähtöön. Ja no minähän en oo saanut mitään aikaseksi... Viisumia pitäs alkaa hakea, jotta ehtisin saada sen ajoissa, käyntikortit pitäs tehdä ja pinssit myös.. No pinssit ajattelin väsäillä töissä, kun ei siellä hirveesti muutakaan tekemistä ole. Mulla alkaa siis työt jo sunnuntaina, etten ehi yhtäkään päivää lomailla kunnolla vaan heti kun koulut loppuu niin minäpä kiiruhdan töihin. No Saanpahan ainakin rahaa Uutta Seelantia varten :)

Tänään päätettiin mun ihanan suomitytsyn eli Essin kanssa joka lähtee Ranskaan vaihtoon leipoa karjalanpiirakoita. Pienien mutkien kautta niistä tuli ihan onnistuneita ja oli kiva leipoa ja opetella jotaa suomi ruokaa tekemään jotta osais sitte siellä toisella puolella maailmaa kokkailla/leipoo jotaa suomalaista. Ens kerral sit ehkä jotaa helpompaa niiku pullia vois tehdä;) Niitä ku osaa jo ennestääki haha!
Nyt enää huominen päivä koulua taino voiko sitä ees kouluksi kutsua kun meillä on joku norsupallo turnaus, missä mie tietenkin innokkaana pelaamassa heh:D Sitte täytyy sanoo heipat lukiolle vuodeksi, nyyh haha ei mulla sitä koulua kyllä tule ikävä mutta niitä ihmisiä.. Viiminen päivä 1deellä kauhiaa, enkä välttämättä nää niitä ihmisii huomisen jälkee reiluun vuoteen :'(  Onhan se vähän haikeeta kun seuraavan kerran tohon kouluun menee vasta reilun vuoden päästä, ja sitte onkin ihan eri ihmisten kanssa, mutta se on pikku juttu tähän vaihtoon ryhdyttäessä. Päivät oikeesti vähenee koko ajan ja mähän lähen jo ihan kohta, nyt voin myöntää et pikkasen alkan jo jänskättää :D

-Emilia

3 comments:

  1. Kannattaa todellakinn lähteä sinne eteläsaaren reissulle jos vaan on mahdollista, Uudessa-Seelannissa ne pohjois- ja eteläsaari on kuitenkin aika erilaisia toisiinsa verrattuna luonnon yms puolesta.

    Jos meinaat hypätä benji-hypyn, niin tee se siellä eteläsaarella Queenstownissa, täällä: http://www.bungy.co.nz/ On meinaan mahtava paikka hypätä! Ja laskuvarjohypythän on myös tuolla Uudessa-Seelannissa huomattavasti halvempia kuin Suomessa, että jos sellaista oot ikinä harkinnut niin siinä säästää satasia kun tekee sen siellä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep niin mä oon aatellutkin ja tuolla jo totesinkin että sinne meen!Just kiva et pääsee näkemään sitä eteläsaartakin. Kiitos paljon vinkeistä, pitää harkita tota laskuvarjohyppyä myös! :)
      Ootsä muuten itse ollut Uudessa-Seelannissa vaihossa?

      Delete
    2. En oo ollut vaihdossa, mutta muuten oon siellä ollut kiertelemässä reppureissulla useamman viikon. Tuttu maa siis sitä kautta. =)

      Delete